Over mij

Linda Desmet

Nadat ik jarenlang een medisch verzorgend beroep heb uitgevoerd, kwam mijn hart toch tot bloei toen ik in aanraking kwam met een natuurlijke manier van coaching.  Al wandelend en op eigen tempo in de frisse buitenlucht. Zowel fysiek als mentaal, bracht deze wijze van ondersteuning meer in beweging dan ik zelf verwacht had.

De Tria-Methode en Shinrin-Yoku als bostherapie volgden later, waarin ik beide geschoold ben. Het zijn twee methodes die de basis vormen in mijn huidige praktijk.

Mijn zucht naar avontuur heeft me al enkele zeer mooie plekjes in de wereld laten ontdekken. Maar mijn hart heb ik toch verloren in het dynamische Kenia.  In 2012 heb ik daar dan  een vrijwilligersproject opgestart ter ondersteuning van het butengewoon onderwijs. Vanaf diezelfde periode mag ik mezelf ook trotse sponser noemen van een Keniaans meisje. Met volledige steun van mijn twee dochters, verwelkomden wij haar graag in de familie.

Zelf krijg ik energie van het ruisen van de wind door de bomen, de geur van vers gemaaid gras, de weerkaatsing van de zon op een meer, sterren kijken op een zomeravond en ja, ook van een heerlijke curryschotel met véél groenten, een glas Pouilly-Fuissé, muziek en goed gezelschap.

Waar komt mijn kennis vandaan?

Ik heb 25 jaar ervaring opgedaan in Palliatieve Thuiszorg. Ter ondersteuning van mijn beroep ben ik me gaan bijscholen door de opleiding gezinswetenschappen. Hier heb ik de liefde voor lesgeven ontdekt en heb ik de overstap gemaakt naar het onderwijs.

Doordat er enkele jaren later een hersentumor werd ontdekt  heb ik de tijd genomen na te denken en me te heroriënteren.

Actief bewegen in de buitenlucht gaf me inzichten en daarmee ben ik aan de slag gegaan. Wat volgde was een logische stap richting zelfontplooiing. Ik vond een opleiding die mij heel erg aansprak en me deed beseffen dat ik wel wat kon betekenen voor anderen.

Een kleine opsomming van de stappen die ik sindsdien gezet heb:

- bachelor en masteropleiding in Nederland

- sinds 2015 zelfstandig coach 

Sinds maart 2018 ben ik lid van de studiegroep ‘licht op groen’, Universiteit Antwerpen, o.l.v Proffesor Hans Keune.

Vanaf oktober 2018 field researcher voor de leerstoel ‘Natuur op Verwijzing’, Universiteit Antwerpen.

Member Association Nature & Forest therapie, Shinrin-Yoku Loopbaancoach bij ANB, Agentschap Natuur en Bos

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x